Taastrupvænge

Administration

Vedtægter

Husorden

Praktiske oplysninger

Udskiftning af vinduer

Ejerskifte

Ejerforeningen

Aktiviteter og beboerinfo

Tidligere indkaldelser og referater

Ejerforeningen Taastrupvænge
Taastrup Vænge 51, kld,
2630 Taastrup
tlf/fax: 43 52 34 87
eftv@mail.dk

printvenlig

Ejerforeningen Taastrup Vænge

Husorden for »Taastrupvænge«

1. Hamren, banken og boren må kun finde sted i følgende tidsrum:

Hverdage: kl. 07.00 - kl. 19.00
Lørdage: kl. 10.00 - kl. 16.00
Søn- og helligdage: ikke tilladt

2. Musik

Benyttelse af radio, fjernsyn, video, grammofon m.m. skal ske med fornøden hensyntagen til naboerne. I forbindelse med fest skal du sikre dig, at naboerne er indforstået med støj. Husk at støj, i henhold til politivedtægten, ikke må ske for åbne vinduer - dette gælder også bilradioer.

3. Maskiner

Symaskiner, vaskemaskiner og andre ting, der kan medføre støjgener for dine naboer, bør anbringes på et støjdæmpende underlag.

4. Trapper/entrédøre

Beboerne må selv sørge for rengøring af måtter.
·Løse genstande må ikke henstilles i trappeopgangene. Al færden på trapperne skal ske under fornøden hensyntagen til de øvrige beboere.

Det er en god ide at smøre hængsler og låsekasse på entrédøren, således at den ikke støjer unødigt, når du lukker døren.

5. Barnevogne, rollatorer, cykler m.m. i opgangene

Det er ikke tilladt at opstille reoler, kommoder, skabe eller andre lignende møbler, ej heller er det tilladt at stille cykler, barnevogne, kørestole, rollatorer, avisbudstrailere m.m.

Cykler, barnevogne, rollatorer m.m. kan stilles i kælderen.

Knallerter, scootere og motorcykler må af hensyn til brandfaren ikke henstilles i kælderen.

Reglerne findes i bygningsreglementet 2010, afsnit 5.2 og tilhørende vejledning ”Eksempelsamling om brandsikring af byggerier 2012, afsnit 2.1”.

Overtrædelse af vejledningen i bygningsreglementet kan medføre påbud og i yderste konsekvens politianmeldelse

6. Renovation

Al affald skal sorteres, og anbringes de steder, der er beregnet hertil. Husholdningsaffald, aviser og andet papir, husholdningsglas og batterier skal afleveres i de respektive containere, der er opstillet i de små affaldshuse. Brændbart affald, metal, elektronisk affald, pap og kemisk affald skal afleveres i genbrugsgården ved nr. 51.

7. Tøjtørring

Tøjtørring på terrasser og altaner må ikke ske i højde over bevoksning eller gelænder.

8. Fravær i længere tid

Undgå så vidt muligt nedrullede gardiner eller andre synlige tegn, der kan friste eventuelle ind­brudstyve.

9. Fodring af fugle

Det er forbudt at fodre fugle, det tiltrækker rotter.

10. Bilvask

Efter dialog med Høje-Taastrup kommune har det vist sig, at vores vaskeplads ikke er lovlig, hvorfor den ikke længere kan benyttes til bilvask. Der vil stadig kunne støvsuges.

11. Færdsel og parkering

Parkering af personbiler og motorcykler må kun finde sted indenfor de afmærkede parkerings­pladser. Køretøjer, der parkeres i gaden skal kunne være inden for de afmærkede parkeringsbåse, og det er ikke tilladt at parkere på tværs af disse afmærkninger. Uindregistrerede motorkøretøjer må jfr. færdselsloven § 123 stk. 1, nr. 3 ikke henstilles, hvor færdselsloven gælder (og den gælder også her, uanset vejen er privat). Lastvogne, busser campingvogne og trailere omfattes af en politibekendtgørelse om parkerings­begrænsning, samt af en tinglyst deklaration - disse køretøjer må ikke parkeres i Taastrup Vænge. Det henstilles til beboerne, at den anbefalede fartgrænse overholdes.

12. Antenner

Tilslutning til antenneanlægget skal ske efter Tele Danmark / Kabel-TV 's anvisninger. Opsætning af paraboler, andre antenner og lign. på altaner og terrasser er ikke tilladt.

13. Køkken, bad og toilet

For at undgå tilstopning af afløbsrør skal man være varsom med, hvad der skylles ud gennem vask og toilet. Bleer, vat, avispapir og lignende må aldrig kastes i toiletkummen. Rensning af faldstam­mer og kloakker er både besværlig og bekostelig. Eventuelle utætheder i installationerne skal straks meldes til varmemesteren. Den enkelte ejer forestår selv rensning af afløb ind til hovedfaldstammen. Ethvert projekt, som medfører indgreb i faste bygningsdele, skal forelægges bestyrelsen til god­kendelse. Skriftlig godkendelse skal foreligge inden arbejdet påbegyndes. VVS-arbejde samt el-installationsarbejde må kun foretages af autoriserede håndværkere. Hvis der senere opstår fejl og skader i disse installationer dækker ejerforeningens forsikring ikke disse skader, når de ikke er udført af autoriserede håndværkere. Gem derfor altid regninger på udførte VVS- og el-arbejde. Ejerforeninger kan ikke påtage sig ansvar i forbindelse med byggeprojekter i de enkelte lejligheder. Det henstilles kraftigt til beboerne at håndværkerarbejde i forbindelse med de faste installationer foretages i varmemesterens arbejdstid, således, at der f. eks. kan lukkes for vandet, såfremt dette skulle være nødvendigt.

14. Vandhaner og cisterner

Utætte vandhaner og cisterner medfører ofte et stort og fordyrende merforbrug af vand, ligesom defekte haner kan være en lydmæssig gene for andre beboere. Reparation af haner og cisterner sker for ejerens egen regning.

15. Varmeanlæg

Utætheder skal straks anmeldes til varmemesteren. Reparationer betales via fællesudgifterne. Såfremt en ejer selv foretager indgreb på anlægget, bortfalder ejerforeningens forpligtelser.

16. Ventilation

Emhætter og anden form for udsugning må ikke tilsluttes anlægget, da dette kan ødelægge balancen i den automatiske udsugning. Ej heller må der stoppes plastposer o.lign. i hullet til udsugningen.

17. Klager

Klager vedrørende overtrædelse af 'Taastrupvænge's husorden, skal fremsendes skriftligt til ejerforeningens bestyrelse og være underskrevet af mindst 2 ejere.

18. Åben ild

Brug af åben ild, herunder brug af grill, på terrasser/altaner er forbudt i henhold til brandvedtægten.

19. Altaner

Af hensyn til bebyggelsens ensartethed, er det ikke tilladt at ændre på disse eller opsætte anden form for afskærmning. Hvis dette alligevel sker, vil det opsatte blive forlangt fjernet. Der er 15 års garanti på front- og sidestykker. Det er derfor ikke tilladt at bore i disse. Det er dog tilladt at lukke det øverste stykke til (hvor altankasserne hænger), enten med glas/ plexiglas - eller hvis det er træ, skal ydersiden være malet i samme blå farve som original afskærm­ningen. For gavllejlighedernes vedkommende på 1. og 2. sal er det tilladt, efter forudgående aftale med ejerforeningens bestyrelse, at lukke det åbne stykke i gavlen med glas eller montere et nyt, højere originalt sidestykke i samme blå farve. Prisen på det sidste kan fås ved henvendelse til varme­mesteren. Ovennævnte sker for egen regning. Det er ikke tilladt at opsætte skabe eller andet, der når op over gelænderhøjde.